60 Jarig jubileum schoenservice van der kuil

0

In 1953 begon Wim van der Kuil in de voormalige paardenstal achter cafe Breukers in Boekelo als zelfstandig schoenhersteller. Met minimale middelen lukte het hem om een trouwe klantenkring op te bouwen. Toen zich in 1959 de kans voor deed om te verhuizen naar de kern van het dorp grepen hij en zijn vrouw Annie deze kans met beide handen aan.

Ze begonnen aan de Beckummerstraat een schoenwinkel annex reparatiebedrijf. Daar het aanbod reparatie gestaag groeide en ook de schoenwinkel goed draaide moest van der Kuil de keus maken tussen het aanhouden van de schoenwinkel of doorgaan als schoenhersteller. Hij koos voor het laatste omdat zijn passie lag in het schoenherstelbedrijf. Na 10 jaar in Boekelo te hebben gezeten besloot van der Kuil te verhuizen naar hun geboortedorp Haaksbergen.

In Haaksbergen aan de Molenstraat werd een pand gevonden om een modern reparatie bedrijf te starten. Wim van er Kuil was altijd vooruitstrevend als het ging om de uitstraling van zijn bedrijf. Zo was hij de eerste schoenhersteller in Oost-Nederland die werd ingericht met een op maat gemaakt machinepark het zogenaamde Flexam systeem . De huidige eigenaar Rob van der Kuil trad in 1980 in de voetsporen van zijn vader. Hij volgde de vakopleiding en behaalde in 1983 zijn vakdiploma.

Vanaf 1988 deed Wim van der Kuil langzamer hand een stapje terug en gaf hiermee zoon Rob de kans het bedrijf verder te ontwikkelen. Op 1 juli 1990 werden Rob en zijn vrouw Yvonne de nieuwe eigenaren van schoenservice van der Kuil. Rob en Yvonne besloten in 1994 de winkel een totaal nieuw gezicht te geven. De winkel werd verbouwd en zowel van binnen als buiten verniewd. Er werd een nieuw machine park aangeschaft welke weer voldeed aan de eisen des tijds. Het maken van sleutels werd een van de nieuwe werkzaamheden binnen het bedrijf. Bovendien besloot Rob zich te specialiseren in het maken van aanpassingen aan confectieschoenen en het vervaardigen van steunzolen voor mensen met voetproblemen. Hij volgde hiervoor opleiding aan het AZU te Utrecht.

Nieuw winkel concept

Na nog een aantal interne verbouwingen besloten Rob en Yvonne in 2012 tot een grootse metamorfose. De zaak werd van bodem tot plafond totaal gestript en voorzien van de allernieuwste machines op het gebied van schoenreparaties. Voor vakkundige reparaties met de modernste technieken en materialen kan men uitstekend terecht bij van der Kuil. Ook voor de nieuwste trends op het gebied broekriemen en tassen en overige lederwaren bent u hier aan het juiste adres. Tevens bieden zij een ruim assortiment onderhoud artikelen voor schoenen zoals veters schoencrème,spuitbussen voor leer suède-nubuck en een groot assortiment binnenzolen aan.

De winkel werd bovendien uitgebreid met een speciale ruimte voor voetonderzoek en voetadvies. Mensen met voetproblemen worden middels een voetscan en een digitale loopanalyse geadviseerd in een oplossing voor allerlei voorkomende problemen aan de voet. De oplossing kan bestaan uit het dragen van een kant en klare binnenzool, maar ook het vervaardigen van een individueel gemaakte binnenzool op maat. Mensen die veel staan, wandelen of sporten kunnen op deze manier dus uitstekend terecht voor een gratis advies op maat. Van uit de gehele regio maken klanten reeds gebruik van deze nieuwe service. Voor zowel particulieren als bedrijven verzorgd men deze voetmeting en kunnen zij daarbij passende werkschoenen leveren. Met deze totale metamorfose is van der Kuil klaar voor de toekomst en behoren zij tot een van de modernste schoenreparatie bedrijven van Nederland.

Ook voor mensen die niet direct een voetprobleem hebben kan van der Kuil preventief een binnenzool vervaardigen om het sta en loopcomfort te verbeteren. Ook voor sporters en wandelaars heeft men uitstekende oplossingen in huis voor allerlei problemen.

Tevens is van der Kuil leverancier van gel World producten. Dit zijn standaard gel producten die veel problemen op aan of onder de voeten kunnen verhelpen of verlichten. Hierbij valt te denken aan hielspoor, likdoorns, hamertenen, halux valgus, drukplekken aan tenen of onder de voet, e.n.z.

Veelal gaan mensen pas op zoek naar een oplossing wanneer men klachten heeft, het is echter beter om de klacht te voorkomen. Dit kan meestal worden opgelost met een goed voetbed en een goed schoenadvies.

Plaats uw commentaar