De Postkoets op moderne toer

0
signatuur nieuwe chef-kok

Bistro De Postkoets legt de culinaire lat hoger. Daarbij krijgt eigenaar Sjoerd Franke vakkundige versterking van chef-kok Roy van Druten. Een ervaren keukenmeester die tot voor kort werkzaam was bij het bekende hotel Ros van Twente. “We hebben dezelfde passie en bevlogenheid voor het vak. Daarom hebben we elkaar gevonden”, aldus Franke. “We halen het beste uit elkaar naar boven.”

Met een tevreden gezicht stapt Sjoerd Franke zijn bistro binnen. “Eerst een bak koffie”, roept hij. “Begon mijn dag even goed met een reservering van zestien personen voor kerst…” Ook Roy van Druten schuift aan tafel. Voor hem is De Postkoets geen onbekend terrein. “Ik was ooit in de leer bij de vorige eigenaar Jan Vrieler”, vertelt hij. “De Postkoets staat er in hoofdlijnen goed voor. Met de kwaliteit is niets mis. Prachtige ossenhaas, dagverse groenten. Duizend mensen in de week wegzetten, nou dat is echt veel!”, zegt de nieuwe chef-kok vol bewondering. “Waar het aan ontbreekt is de finesse.” Franke knikt instemmend. “Mee eens. Al veel langer wilde ik de bistro meer bij de tijd brengen. Maar omdat onze cateringtak explosief is gestegen kwam ik er niet aan toe. De drukte zette als het ware een rem op de ontwikkeling van de bistro. Ik zag in dat er versterking nodig was”, erkent hij.

Brainstormen

Het tweetal heeft heel wat uurtjes doorgebracht met brainstormen. Sjoerd Franke als de ondernemer annex kok van het meer klassieke stempel. Roy van Druten als de man die de scepter zwaait in de keuken, met een duidelijk eigentijds signatuur. “De ideeën van Roy zijn voor mij best even wennen. Maar die kant moeten we wel op”, benadrukt Franke. “Het kost veel tijd en energie. Onze nieuwe wildkaart is inmiddels gereed. Onze vernieuwde menukaart brengen we begin volgend jaar. Dan wordt ook de nieuwe keuken geïnstalleerd.”

Modern jasje

Wat kunnen de gasten verwachten? “We tillen de kwaliteit naar een nog hoger plan terwijl de prijs bij het oude blijft”, geeft Franke aan. Meer handen in de keuken betekent kortere voorbereidingstijden. En dat komt de versheid weer ten goede. “We steken alles in een modern jasje. Presentatie, bediening en keuken stemmen we geheel op elkaar af.” Toppers als Spies Onwies verdwijnen echt niet van de kaart zo verzekert Roy van Druten. “Daarvoor komen mensen uit  de hele regio naar De Postkoets. Wat we vooral aanpassen zijn onze specialiteiten. Met onze specialiteitenkaart willen we knallen!” Ook het succesvolle ‘Lezersmenu’ blijft gehandhaafd, zij het in een modernere uitvoering. “Alleen met passie en bevlogenheid kun je dit werk doen. Dat vinden de mensen terug op hun bord”, besluit Sjoerd Franke.

Bistro De Postkoets
Blankenburg 4a
7481 DX Haaksbergen
T 053- 572 87 94
I www.bistrodepostkoets.nl
E info@bistrodepostkoets.nl

Plaats uw commentaar