Restaurant De Blanckenborgh

0
Restaurant De Blanckenborgh

De afgelopen maand was het precies 15 jaar gelden dat Restaurant De Blanckenborgh haar deuren opende in de volledig gerenoveerde en gerestaureerde oude textielvilla aan de uitvalsweg naar Enschede. In al die jaren is er veel veranderd, maar de keuken is nog steeds van hetzelfde hoogstaande niveau als destijds: Fransgeoriënteerd met de beste Nederlandse invloeden en ingrediënten. Inmiddels zijn chef-kok Henk Beumer en sommelier Jasper Brinkman alweer 5 jaar het gezicht van het restaurant. Het team werd vorig jaar uitgebreid met gastheer Melvin Jacobs.

Vele Haaksbergenaren, maar ook gasten uit andere delen van Twente en het buitenland, vonden hun weg over de statige oprijlaan naar het restaurant in die afgelopen 15 jaar. Het restaurant ligt in een prachtig park, dat vanzelfsprekend gewoon voor iedereen toegankelijk is. De afgelopen zomer was het vaak een drukte van belang op Haaksbergens mooist gelegen terras. Inmiddels is de herfst aangetreden en is ook het seizoensmenu van Restaurant De Blanckenborgh aangepast op de herfstsfeer. Wij nodigen u graag uit om het eens te komen proeven.

Het seizoensmenu omvat een voorgerecht (met een keuze uit een entreé van Wild zwijn, Sint Jacobsmosselen of Zeebaars) een hoofdgerecht van Hert en een bijpassend nagerecht. Dit menu, inclusief een glas rode of witte wijn en een kopje koffie na wordt u op woensdagen geserveerd voor slechts € 31,50.Naast dit zeer smaakvolle seizoensmenu serveren wij u ook gerechten à la carte of onze sterrenproeverij, vernoemd naar de sterren in het wapen van Haaksbergen. Vanzelfsprekend verwijst de naam ook naar de hoogstaande culinaire kwaliteit. U kunt kiezen uit 3 of 4 gangen van elk 3 gerechtjes.

Samenwerking met museum Twentsewelle

Restaurant De Blanckenborgh, met een huisvesting dat onderdeel vormt van het Haaksbergse textielverleden, en het museum Twentsewelle, werkten al nauw samen. Tot voor kort waren antieke wandborden en exporttextiel stempels te zien in onze huiskamervitrine. Vanaf heden wordt er aandacht besteed aan twee tentoonstellingen in Twentsewelle: De Twentsche Kunstkring en O’Hanlons helden. De Twentsche Kunstkring bestond uit een groep schilders uit de eerste helft van de vorige eeuw die voornamelijk in de stijl van de Haagsche School schilderden. Een van deze unieke schilderijen uit de collectie hangt tijdelijk in de huiskamer van De Blanckenborgh boven de schouw: ‘Havenzicht’, een gezicht op de haven van Enschede van Gerard Cornelis Krol. Van O’Hanlons Helden, welke tentoonstelling op 1 februari wordt geopend en waarvan op 1 december bij de VPRO een achtdelige documentaireserie op Nederland 3 begint, is een vitrine gevuld met ontdekkingen op natuurhistorisch gebied van één van de ontdekkingsreizigers. Als gast van Restaurant De Blanckenborgh biedt het museum u een kortingskaart aan voor het museum om de andere werken en ontdekkingen te komen bekijken.

Onlangs kwamen de culinaire gidsen Lekker en Gault Millau uit. Ook hier gooide De Blanckenborgh weer hoge ogen. Graag zien wij u daarom binnenkort bij ons in het restaurant voor een gezellige middag of avond of voor een feestje in kleine of grote kring. Wij spreken met u graag uw persoonlijke wensen door.

Meer informatie vindt u op www.blanckenborgh.nl

Plaats uw commentaar