USA Healthclub lanceert Megawalk

0

Op bezoek in Spanje nam hij natuurlijk een kijkje in een plaatselijke sportschool. Daar ontdekte hij Megawalk. “In Spanje ongelooflijk populair”, vertelt Henk Uiterweerd, eigenaar van USA Healthclub. Ook in Zweden, Noorwegen, Australië en het land van herkomst Amerika is Megawalk een rage.

Henk Uiterweerd nam het concept mee naar huis en vertaalde het naar de Nederlandse markt. Onder het motto ‘slanker-sterker-fitter’ ging USA Healthclub begin dit jaar van start met Megawalk. “Vanuit Haaksbergen verspreiden we Megawalk over heel Nederland. De eerste reacties zijn veelbelovend.”

Toegankelijk

“Over het algemeen hebben Nederlanders meer behoefte aan begeleiding”, weet Uiterweerd. “In januari zijn we begonnen met acht lesuren Megawalk. Op zich al behoorlijk overmoedig”, erkent hij. De belangstelling overtrof alle verwachtingen. “Binnen enkele maanden zaten we op zestien lesuren met gemiddeld 20 deelnemers.” Hoe verklaar je dit succes? “Megawalk is heel toegankelijk en laagdrempelig. Het is geschikt voor jong en oud, mannen en vrouwen. Voor mensen met ‘enig achterstallig conditioneel onderhoud’ tot geoefende sporters. Speciale kleding is niet vereist. Gewone sportkleding voldoet”, verduidelijkt hij. “Eén keer meedoen geeft al een goede indruk van Megawalk. Handig voor mensen die een sportabonnement overwegen.”

Iedereen kan het

“Lopen is een natuurlijke beweging waarbij je meteen denkt: ‘dat kan ik wel’”, gaat Henk Uiterweerd verder. “En dat is ook zo. Megawalk is lopen met weerstand, waardoor je spieren en botten sterker worden. Op een laagdrempelige manier kun je werken aan je conditie en fitheid en je gewicht op peil brengen.” Afvalresultaten spreken voor zich. “Zonder dieet raak je kilo’s kwijt, mits je regelmatig – minimaal twee keer per week – traint”, nuanceert hij.

Crosstrainer

Megawalk vindt plaats op een kleinere crosstrainer. Het gebeurt op muziek en uiteraard onder deskundige begeleiding. Het grootste deel van de Megawalkers is achttien plus. Verder heeft USA Healthclub speciale lesgroepen voor jeugd van 8-10 jaar en voor oudere volwassenen. Verschillende
looptechnieken worden gecombineerd met variërende weerstanden. Tijdens één les van 40 minuten verbruik je gemiddeld zo’n 500 calorieën. Megawalk is een total body training, met het accent op het onderlichaam. “De crossbeweging wordt altijd gecompenseerd door de buikspieren. Van deelnemers horen we dan ook dat ze een strakkere buik krijgen.”

Reacties

‘Afvallen lukt goed’, ‘mijn conditie gaat vooruit’ en ‘eindelijk een sport die ik leuk vind’ zijn enkele reacties van cursisten. Megawalk is prima te combineren met andere trainingen. Een les van 40 minuten – inclusief warming up en cooling down – laat voldoende ruimte om aansluitend bijvoorbeeld buikspier- of krachttraining dan wel fysiotherapeutische oefeningen te doen. “Tijdens Megawalk train je hard genoeg om er een voldaan gevoel aan over te houden.” USA Healthclub gaat de Nederlandse markt op met haar versie van Megawalk. “We hebben een speciale cursus voor sportscholen ontwikkeld. De eerste twaalf instructeurs zijn opgeleid. Ook zij hebben Megawalk enthousiast ontvangen.” Kijk ook eens op www.megawalk.nl.

USA Healthclub | Trompstraat 16, 7482
VX Haaksbergen | T 053-572 42 68 |
I www.usasport.nl | E info@usasport.nl

Plaats uw commentaar