Voortzetting KRS Adviseurs door Jan Scholten

0

Jan Klein Rot stopt per 1 maart 2013. “Per 1 maart 2013 ben ik terugtredend vennoot”, verduidelijkt Klein Rot (61) in vakjargon. Ofwel: vanaf die datum gaat de Haaksbergse boekhouder genieten van zijn vrije tijd. Jan Scholten (48) zet het kantoor – gespecialiseerd in financiële administratie – salarisadministraties – jaarrekeningen en fiscale aangiften – voort. ‘KRS Adviseurs’ is een gevestigde naam met een goede reputatie. De trouwe klantenkring bestaat uit midden- en kleinbedrijf van de meest uiteenlopende bedrijfstakken: metaal, kappers, detailhandel, horeca, vrije beroepen enzovoort. Ook voor particulieren verzorgt KRS Adviseurs de aangifte inkomstenbelasting. De naam KRS Adviseurs blijft bestaan en het team van elf medewerkers krijgt versterking van Maarten Teutelink. Hij is afstuderend AA accountant.

Historie

In 1975 zet Jan Klein Rot het boekhoudbureau van zijn toenmalige werkgever voort. “Vijf jaar was ik destijds bij hem in dienst”. Als Boekhoudbureau Klein Rot gaat hij thuis van start als zelfstandig ondernemer. Echtgenote Wilma werkt mee. “Dan zat je ’s avonds soms letterlijk met de klanten aan de keukentafel”, lacht Klein Rot. In 1983 nemen ze hun eerste personeelslid in dienst. Enkele maanden later komt er een tweede medewerker bij: Jan Scholten. Boekhoudbureau Klein Rot groeit weldra uit haar jasje en koopt in 1992 het huidige kantoorpand aan de Werfheegde dat destijds rigoureus wordt verbouwd.

Andere tijden

“Het liefst zie je natuurlijk dat klanten uitbreiden, nieuwe filialen openen en meer medewerkers in dienst nemen. Dat is bij het merendeel nu even niet aan de orde. Sinds de crisis ligt de focus op begeleiden, meedenken, oplossingen zoeken, zodat ze kunnen blijven ondernemen. Echter geen enkel bedrijf is ons de afgelopen jaren ontvallen”, vertelt Jan Scholten met gepaste trots. KRS Adviseurs staat dicht bij haar klanten, zowel persoonlijk als cijfermatig. “Mocht zich een probleem voordoen, dan kunnen we er snel op inspelen.”

Samenwerking

Scholten en Klein Rot houden er een goed gevoel aan over dat ze altijd op elkaar konden bouwen. Binnenkort komt er een einde aan bijna dertig jaar samenwerking.

KRS Adviseurs
Werfheegde 23
7481 JR, Haaksbergen
T 053-572 47 47
www.krsadviseurs.nl

Plaats uw commentaar