194.000 boterhammen per jaar Balkenende

0

Mijn man eet niet zoveel boterhammen. Tijdens de vakantie, het was warm, zat hij regelmatig op het terras om een biertje te drinken. Eén glas bier staat voor één boterham qua calorieën. Hij kneep hem dus behoorlijk toen we thuiskwamen. De weegschaal wachtte hem op. Met een zucht van verlichting zei hij me dat hij maar één kilo was aangekomen en dat die kilo er weer snel af zou gaan. Hij zit nu op 103 kg. Ik moet het nog zien.

Er zijn mensen die meer boterhammen krijgen. Neem nu die Fons Catau. Hij verdiende al een flinke boterham als directeur bij woningbouwvereniging De Woonplaats en kreeg bij het afscheid van de zaak, met 62 jaar, 600.000 boterhammen extra. Dit omdat mijnheer maar een voorlopig pensioen had. Ook alleen met een voorlopig pensioen had Fons zich uitstekend kunnen redden. Fons heeft daarnaast nog een eigen adviesbureau en is onlangs benoemd in de Raad van Toezicht bij het ziekenhuis in Winterswijk. Fons, die boterhammen krijg je allemaal echt niet op. Schenk de voedselbank een flink aantal boterhammen. Het gaat minder, laten we maar zeggen. Er is een steeds grotere groep mensen die het met veel minder (boterhammen) moet doen. Daarentegen is er ook een groep mensen, die kunnen blijven smeren. Mijn man hoort tot nu toe bij de laatste groep. Hij is niet zo van de materie. Hij vindt dat materie geen echt geluk brengt. Hij ziet geluk veel meer in naastenliefde. Waarom zou je een ander niet helpen als je dat kunt, Fons?

Als je zoveel boterhammen per jaar hebt dan kun je er toch wel een paar missen voor mensen die het vele malen slechter hebben. In Haaksbergen wonen flink wat mensen met vele goed belegde boterhammen. Ik zou zeggen; kijk om je heen. Help vrienden en familie, help een vereniging en help bijvoorbeeld de voedselbank. Doe wat voor een ander en het geluk lacht u toe.

STELLA

Plaats uw commentaar