Boerenverstand

0

In Haaksbergen loopt het niet zo een vaart. We doen hier zaken op een rustige manier en laten ons de kop niet gek maken. Ook al maken we een verkeerde inschatting. Vooral rustig blijven als je wordt geknipt. Het is geen stilzitten want achter de schermen wordt hard gewerkt. Wellicht dat de tijd eventjes stil staat in Haaksbergen, zoals dat ook met de torenklok op de markt het geval is geweest.

Na reparatie loopt de klok nu weer in de pas. Ik hoop dat dit ook geldt voor de begroting van de gemeente die nu onder toezicht staat van de Provincie. Maar ja, je kunt wel een betere onderbouwing voor geldstromen en posten opschrijven. Dekt dan de vlag nog de lading? We laten ons verrassen en gaan van het positieve uit. Er wordt nu wat meer tempo gemaakt. Zelfs De Wilder wordt nu op korte termijn besproken.

Mijn man echter, vindt het nog allemaal traag gaan; een slakkengang. Zelf heeft hij ook te maken met de gemeente inzake een vergunning en na 9 maanden heeft hij nog geen uitsluitsel hierover. Misschien dat ze bij de gemeente echt meer klantgericht gaan denken om er dan evenzo naar te handelen. Een ambtenaar is er voor de burgers en niet omgekeerd. Misschien zijn die ambtenaren wel bang om hun baan te verliezen en zorgen ze ervoor dat er voldoende werk blijft zodat ze hun baan behouden. Voldoende werk kun je behouden door alles tot in de puntjes uit te zoeken, door heel veel te overleggen, burgers van het kastje naar de muur testuren en vooral niet het boerenverstand te gebruiken. Zo blijven we lekker bezig en komen er geen wachtgeldregelingen zoals dat wel in De Hof van Twente gebeurt.

In Haaksbergen blijven tot nu toe de parkeerautomaten staan. Parkeergelden en zware boetes leveren toch nog zo’n € 100.000,- per jaar op. Dat de burgers uit Neede, Eibergen, Hengevelde en Bentelo de plaats Haaksbergen als de ziekte mijden qua boodschappen doen, maakt de burgemeester niet uit. Hij houdt zich krampachtig vast en staat geen creatieve oplossing toe.

De inwoners uit de omliggende gemeente hebben elkaar op verjaardagen gewaarschuwd; ga niet naar Haaksbergen, je bent je leven daar niet zeker, ze jagen je op. Gastvrijheid zoals die hoort bij Haaksbergen is ver te zoeken.

STELLA

Plaats uw commentaar