Een lelijk marktplein

0

Sinds 15 jaren woon ik nu in Haaksbergen. Met veel plezier zelfs. De winkels, scholen en sportclubs zijn dichtbij en men is er vriendelijk. Ik hoef niet zondig naar Enschede of Hengelo om boodschappen te doen. Wel mis ik een gezellig centrum in Haaksbergen. Een centrum dat bruist door een fontein uit de grond.Een stadstuin waarin je achterna gefloten wordt door vogels. Verlichting in de bomen op de markt om meer sfeer te brengen.
Het is er allemaal niet. En het komt ook nu niet. Misschien over 25 jaren maar dan kom ik niet meer in het centrum. Dan zit ik wellicht in een verpleegtehuis of bejaardencentrum. De gemeente had zeer, zeer grote plannen. Men blies hoog van de toren. Al die gemaakte kosten voor die grote plannen doen flink pijn. Al die uren die er aan zijn besteed. Architecten, adviesbureau Zus en Zo en vele drukwerken hebben het nodig gekost. De burgers en ondernemers in het centrum zitten met lege handen. Al heel lang. En dat gaat maar door. Nu weer een bureau Zus en Zo dat een onderzoek doet ter waarde van € 50.000,-.

Ik zou zeggen weg met al die dure adviezen. Gebruik toch eens het gezonde boerenverstand. Of hebben de ambtenaren dat niet? Er gebeurt niets behalve dan de belofte van een wethouder dat dit jaar de schop de grond in gaat. Ik moet het nog zien. Steeds is er weer een reden, dat het langer duurt. We hebben danwel dankzij deze en gene glasvezel gekregen tot aan de voordeur maar de gemeente is in mijn ogen zeer nalatig t.a.v. het ontwikkelen van het centrum. Misschien kunnen ze het oude gemeentehuis verkopen. Ze hebben het geld hard nodig en in het nieuwe gemeentehuis is genoeg plek.Dan kan in het oude gemeentehuis, horeca, een hotel of wat dies meer zei.

En koop dan ook bijvoorbeeld Leeters uit. Je kunt dan een prachtige openbare stadstuin maken rondom de villa van Leeters. Eventueel kan in de villa ook horeca
komen.

Plaats uw commentaar