Excuses

0

Allereerst wil ik graag mijn oprechte excuses aanbieden aan mijn familieleden. Ze vinden dat ik maar eens moet ophouden om over dat Marktpromenadeplan te schrijven. Tja; zij hebben gemakkelijk praten maar ik woon ik Haaksbergen en kom regelmatig in het centrum.

Excuses zijn er om te maken, om er van te leren en om niet weer dezelfde fout te maken. In Haaksbergen kent men het woord excuses volgens mij niet. Je zou inzake het Marktpromenadeplan excuses verwachten van de verantwoordelijke wethouders, nu en in het verleden. Je verwacht excuses van Leefbaar Haaksbergen. Je verwacht excuses van Rabovastgoed. Ambtenaren die hun excuses aanbieden. Je verwacht excuses van de burgemeesters die er hebben gezeten maar die zijn gevlogen. Misschien dat de huidige burgemeester excuses wil maken voor de uitgave van € 4.700.000,- voor een handvol stenen die de helft van het marktplein sieren. Het is vlak voor Pasen. Pontius Pilatus waste zijn handen in onschuld. Dat doen ze hier ook zonder water.

In Oldenzaal hebben de ondernemers samen met de woningbouwvereniging in 5 jaren tijd het winkelcentrum De Driehoek laten verrijzen. Een knap staaltje van hoe het wel kan. Hier in Haaksbergen zijn ze al sinds 1992 bezig om een winkelcentrum te ontwikkelen. In Haaksbergen wilde de gemeente graag voorop lopen. Nou dat was dus een geweldige miskleun. Elke burger heeft zo een € 200,- verlies geleden. In het bedrijfsleven waren de verantwoordelijke mensen zwaar ter orde geroepen. Maar niet in Haaksbergen. Natuurlijk niet. We gaan hier rustig verder. Er zouden zich 13 projectontwikkelaars hebben gemeld. Ik denk dat geen enkele projectontwikkelaar wil bouwen. Zet er dan een flinke streep onder. Ik zou zeggen: Vraag een prijs voor de aangekochte gronden die past bij deze economische tijden. Ga de gekochte kavels veilen zodat er tenminste wat gebeurt. Neem het verlies. Geef lokale ondernemers de kans. Dan kunnen we verder om het plein in te richten. Zo dat was het dan familieleden. Het spijt me maar dit moest nog eenmaal geschreven worden. Andere columnisten zwijgen niet.

Tegenwoordig hoor ik regelmatig de ijscokar. Het geluidje doet daaraan denken. Het is echter de wagen van Twentemilieu die rondrijdt. De chauffeur rijdt echt heel Haaksbergen door om chemisch afval en zo op te halen. Op mijn vraag hoeveel mensen op een dag afval aanbieden frons ik mijn wenkbrauwen. Soms 10 mensen op een dag is het antwoord. Als gemeente die moet bezuinigen wist ik het wel. Gauw mee stoppen. Ik zou de burgers verwijzen naar Langezaal. Van het geld dat je dan bespaart kun je mooi per 1 juli 2013 de blauwe parkeerzone invoeren. En dan nog zoiets. Waarom heeft de gemeente niet verordonneerd dat bij het plaatsen van de Berlijnse Muur om de begraafplaats aan de Spoorstraat begroeiing aan de straatzijde geplaatst diende te worden? Of komt die nog?

Stella.

Plaats uw commentaar