GRAFSTEMMING!!!

0

De gemeente Haaksbergen wil nu plotseling een groene gemeente worden. De vorige burgmeester zag meer in een dorp met stadse allures. Deze allures zijn nu verdwenen door economische redenen. Buiten de bebouwde kom van Haaksbergen is er veel groen; veel zand, veen en weilanden. Dat is mooi voor de bewoners en voor de toeristen. In ons dorp is het effen anders. De tuin bij de pastorie van de hervormde kerk is weg en het groen aan de Ruisschenborgh is weg. Beide plekken zijn bebouwd. Met deze zogenaamde vooruitgang help je wel een groen dorp om zeep.

Wat hebben we dan nog voor groen in het centrum van Haaksbergen? Een groene strook gras aan de Molenstraat die wellicht ook weer bebouwd gaat worden. En we hebben wat groen aan de Spoorstraat. Dat laatste groen is afgesloten met 2 deuren. Op deze nu nog afgesloten begraafplaats aan de Spoorstraat liggen de “notabelen” uit met name vervlogen tijden begraven. Er staan bomen en het is een rustige bezinningsplek. Kan B&W niet zorgen dat deze begraafplaats tenminste op kantoortijden wordt opengesteld? De nazaten van de ‘’notabelen “ hebben samen de Provincie gelden bij elkaar gebracht om de begraafplaats op te knappen. Het ziet er nu mooi uit. Je kunt iemand met behoud van uitkering of anderszins werk geven: bezoekersgastheer en voorzien in tuinonderhoud. Het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat in het centrum een afgesloten begraafplaats ligt. Mijn man zegt altijd dat Haaksbergen naar binnen is gekeerd. Dit is wel een sterk voorbeeld hiervoor.

Haaksbergen wacht al 20 jaren op een mooi centrum. Er is al veel geld hiervoor gebruikt. Miljoenen euro’s verder wachten we nu op verlossing. Volgens de burgmeester wordt er nu veel besproken met projectontwikkelaars om tot een afgezwakt marktplan te komen. Een kip die broedt moet je niet storen; zo is het spreekwoord. De ondernemers in het dorp zijn er echter meer dan moe van. Zij hebben geen vertrouwen meer in B &W. We wachten af maar weer af en wellicht komt er witte rook voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014.

De gemeente is echter op een ander terrein meer dan voortvarend. Hier in Haaksbergen wordt de wet-en regelgeving tenminste bijzonder secuur nageleefd t.a.v. het betaald parkeren. Mijn man is veel op pad, ook in het centrum van Haaksbergen. Toen hij in zijn drukte geen parkeerbonnetje had gekocht werd hij opgewacht door een parkeerwachter. Naast de felbegeerde parkeerbon voor mijn man werd hem medegedeeld dat hij te lui was om een kaartje te kopen. Tja, mijn man is soms lui maar dat zeg ik hem ook niet zo. Wel is hij nog steeds te zwaar; 103 kg. Klantvriendelijkheid van zo een parkeerwachter is ver te zoeken. Bezoekers van buiten Haaksbergen met een bon achter de ruitenwisser verdwijnen zo spoorloos en komen nooit meer terug. Dat is geen goed reclame voor Haaksbergen.

Nu is er een discussie om het betaald parkeren af te schaffen. De ondernemers zijn er voor. Nu nog de gemeenteraad. Haaksbergen zou met alleen maar een blauwe zone een stuk vriendelijker worden. Met een betere bewegwijzering voor parkeren en er een aantal parkeerplaatsen bij kan Haaksbergen dan veel bezoekers gastvrij ontvangen. De parkeerwachters kunnen zich dan uitleven op de blauwe zone.

STELLA

Plaats uw commentaar