Kappen

0

Het snoeien van een boom voorkomt wildgroei. En als snoeien niet meer helpt dan kun je altijd nog gaan kappen. B & W kappen met het centrumplan. De gemeente wilde in de goede tijd alles naar zich toe trekken; men wilde de regie voeren. Kosten noch moeite werden gespaard. Het kon niet op. Nu zijn we een aantal jaren verder en hoor je een wethouder zeggen dat hij elk jaar had gezegd dat de schop de grond in ging. Tja, als ze zo gaat praten dan neem je anderen maar ook jezelf niet serieus en neem je in feite anderen bij de neus.

Nu is het credo veranderd. Men gaat nu alleen nog maar faciliteren. Je zou dit kunnen vertalen in niets doen en het wachten op plannen van anderen. Nu het tegen zit worden de burgers en ondernemers in het centrum zwaar inde steek gelaten. Begrijpen doe ik het wel maar speel dan niet direct eerste viool als je onvoldoende lessen heb gehad. Nu is het zogenaamde Kulturhus aan de beurt. Theater De Kappen valt daar ook onder. In het theater zijn veel vrijwilligers aanwezig. De indruk is ten zeerste aanwezig dat het theater onbewust dient als vrijplaats voor al die vrijwilligers.

Er is geld nodig om meer voorstellingen te draaien. Ik zou zeggen: Kappen met het theater. Verhuur het theater aan een exploitant voor € 1,- huur per jaar en laat die dan de stroom, gas en elektriciteit betalen. Ik heb toevallig het telefoonnummer van Joop van den Ende. Bel hem eens. De bezem moet er enorm door. Er zijn vast wel horeca/ theaterondernemers die wat willen. Geef hen een kans.Of je geeft als gemeente meer geld aan het theater of je stopt er mee. Nu lijkt het op behoorlijk half werk.

De tijden zijn aan het veranderen zei Bob Dylan al bijna 50 jaren geleden. Kranen nu worden dichtgedraaid en er druppelt alleen nog af een paar centen.En dat is flink wennen na vele jaren van economische voorspoed.

STELLA

Plaats uw commentaar