Lidle feestje

0

Het is voorjaar, de zon schijnt en de vogels beginnen te fluiten. Het eerste kievitsei is al gelegd en gevonden.

Haaksbergen komt ook in beweging. Per 1 juli 2014 gaat het betaald parkeren eraf voor minimaal een jaar. Bravo; kan het winkelend publiek eindelijk eens rustig boodschappen doen zonder het gehijg van een parkeerboete in de nek. En we gaan nu eindelijk bouwen. Op de markt komt een horecagelegenheid met huurappartementen erboven. Goede zaak. En er komt een Lidl in het centrum. Dat is een winkel die het centrum versterkt. Het is allemaal goed nieuws. Nu maar hopen dat de andere supermarkten niet gaan dwarsliggen. Kinnesinne zou heel, heel erg jammer zijn. Je moet maar zo denken: Om Haaksbergen kunnen we geen hek zetten en als het bij de ene winkel regent dan druppelt het bij een andere winkel. Je moet niet alles willen tegenhouden.

Dat tegenhouden gebeurt wel met die openstelling van winkels op zondag. De gemeenteraad is wellicht bang voor de verkiezingen of ze hebben geweldig liggen slapen. De kool en de geit moeten gespaard worden. Dat kan dus niet. Hoe haal je het in je hoofd! Zondagsrust gaat voor het gelijkheidsbeginsel. Mijn man vond 10 jaren geleden het raar dat de buurman op zondag het gras maaide. Nu is mijn man er wel aan gewend. Leven en laten leven is veel meer zijn credo. Je kunt niet de supermarkten op zondag vrij spel geven en de andere winkels bewust gesloten laten. Discriminatie is een groot woord maar dit lijkt er wel op. Het gezonde boerenverstand ontbreekt bij veel gemeenteraadsleden. Angst is een slechte raadgever en betutteling is absoluut niet nodig. In Haaksbergen hebben we ondernemers die zelf kunnen bepalen of ze hun winkel op zondag open willen doen.

In Haaksbergen is gezien de goede berichten het glas nu steeds meer half vol. Gelukkig maar dan schrijven we met plezier goede berichten. Je zult zien dat wanneer er gebouwd gaat worden in het centrum de stemming zal gaan verbeteren. Fluitende bouwvakkers aan het werk, muziek op de radio, geluiden van hijskranen en boormachines. Haaksbergen komt echt tot leven.

Dat geldt niet nu niet altijd voor mijn man. Hij gaat op nuchtere maag naar een feestje, eet daar ook niets en vliegt toch fijn uit de bocht. Hij heeft er flink van geleerd en vond het zelf behoorlijk vervelend. Hij is gelukkig nog steeds gestopt met roken en weeg slechts 104 kg. De motor van zijn auto is echter helaas plotseling overleden door oververhitting en nu moet hij op zoek naar een andere auto waar hij graag trots op wil zijn. Ach, een kinderhand is snel gevuld.

Stella.

Plaats uw commentaar