Net Niet

0

In iets meer dan 5 jaren zijn er 3 gemeentesecretarissen de revue gepasseerd en vertrokken. Afgezien van al die te betalen wachtgelden denk ik dat of de sollicitatieprocedure heeft gefaald of dat de secretarissen te weinig rugdekking hebben gehad van B&W. Net niet de goede gevonden. Dat geldt ook voor de kerstboom op de markt. Eerst was er een kerstboom geplaatst met een gapend leeg gat aan een kant. De verantwoordelijke wethouder regelde snel dat er een nieuwe volle mooie boom werd neergezet; bravo. Deze nieuwe boom staat nu alleen nog scheef. Net niet dus.

Een familielid uit Hengevelde ging boodschappen doen in Haaksbergen. De parkeerautomaat weigerde echter zijn geldmunten. Kan gebeuren. Natuurlijk volgde de bekeuring omdat ze in Haaksbergen heel goed opletten. Hier in Haaksbergen wordt de wet tenminste strikt nageleefd. Het familielid heeft schriftelijk bezwaar gemaakt tegen de parkeerboete Hij wacht nu al weer 3 maanden op een inhoudelijke reactie van de gemeente. Net niet op tijd gereageerd laten we maar zeggen. Een ander familielid uit Bentelo deed ook boodschappen in Haaksbergen en was 5 minuten te laat bij zijn auto. Wet is wet, dus ook hij kreeg een prachtige parkeerboete. Het resultaat is dat de familie nu al haar boodschappen doet in Goor. Net te laat dus.

Als het om geld gaat dan is de gemeente er als de kippen bij. Parkeergelden en boetes leveren minimaal € 100.000,- op. Ondernemers die door B&W worden uitgenodigd voor een gesprek zijn in meerderheid voor een blauwe zone en tegen betaald parkeren. De wethouder zegt meer vrije parkeerplaatsen toe en wil zorgen voor een betere bewegwijzering naar de gratis parkeerplaatsen. Dan lees je in de krant: Haaksbergen Ster in Twente, dat de burgmeester voor het betaald parkeren is. Hij is er anders bang voor dat er teveel langparkeerders komen die alle ruimte in beslag nemen. Zelf denk ik dat het reuze meevalt. Bij de supermarkt Jumbo is ook alleen maar een blauwe zone. Daar gaat het prima zonder dat er langparkeerders staan. Laat burgers van buiten en binnen Haaksbergen in maximaal 2 uren, die je gratis mag parkeren in de blauwe zone, rustig en volop boodschappen doen. En als er dan parkeerplaatsen tekort zijn, dan komen er meer bij, zoals de wethouder had beloofd. B&W doen zelfs geen proef van bijvoorbeeld een half jaar met alleen maar een blauwe zone. Geen net niet, maar helemaal niet. Misschien dat de raadsleden B&W op andere gedachten kunnen brengen. Dan nog de begroting 2014 van onze gemeente. De provincie wil een steviger onderbouwing van het cijfermateriaal. Ook weer dus: net niet. Mijn man vindt me te negatief toen hij het bovenstaande las en vindt dat ik overdrijf. Nou, als er een is die overdrijft dan is het mijn man wel. Hij vindt zich de knapste man van het Speenkruid. En als er iemand kritisch is in Haaksbergen dan is hij dat wel met zijn schamele 103 kilo.

STELLA

Plaats uw commentaar