Factor10! 10 en 11 januari 2015

0

Dit jaar volop livemuziek bij Factor10! Zaterdag 10 en zondag 11 januari 2015, bij zalencentrum Het Hagen Haaksbergen. Traditiegetrouw organiseren Rob Morsink en Derk Wantia in het tweede weekend van januari Factor10! bij Het Hagen in Haaksbergen. Dit jaar gaan de deuren voor het eerst ook op zondag open voor publiek.

Factor10! is ontstaan in juni 2010. De jongens organiseerden toen met Paul Overzee, van zalencentrum Het Hagen, de eerste editie van Factor10! Het doel was om een mooi evenement met een uiteenlopend programma neer te zetten in en rondom de muziekkoepel van het park Groot Scholtenhagen. Het evenement is na deze eerste editie verplaatst naar januari en wordt sindsdien georganiseerd in de zalen van Het Hagen. Afgelopen jaren is Factor10! een begrip geworden onder de Haaksbergse jeugd. Het evenement trekt op zaterdagavond zo’n 800 bezoekers en is daarmee steevast uitverkocht.

“Tijd om te vernieuwen en terug te grijpen naar het oorspronkelijke bestaan van Factor10!”: aldus Rob Morsink. Hierin speelde naast elektronische muziek ook livemuziek een belangrijke rol. Derk Wantia: “De livemuziek willen we graag weer terug brengen naar Factor10! Dit past alleen niet meer bij de zaterdagavond, daarom hebben we besloten dit op zondag te doen.”

Op zondag komt livemuziek volledig tot zijn recht beloven de heren. Rob Morsink: “Minstens drie bands komen optreden. We hebben zowel regionaal als landelijk bekende artiesten en bands geboekt. De zaal wordt zondag anders ingedeeld dan zaterdagavond, waardoor er een intiemere sfeer ontstaat. “Zo zullen we meer statafels neerzetten en wordt het podium in de richting van de zaal uitgebreid. Op deze manier staan de artiesten dichter bij het publiek.” Wie precies op de bühne komen te staan wil de organisatie nog niet kwijt. “Komende weken maken we het programma beetje bij beetje bekend via onze website en Facebook pagina.”

Zaterdagavond staat in het teken van interactie met het publiek. “We willen de mensen betrekken bij de show en live kunnen inspelen op het publiek.” Het tweetal heeft hiervoor de ‘Buurman en Buurman show’ gestrikt. Twee ervaren DJ’s, bekend van onder andere Bruins in Saasveld, trekken alles uit de kast om het publiek een geweldige avond te bezorgen.

Factor10! vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 januari 2015 bij Zalencentrum Het Hagen in Haaksbergen. Het is toegankelijk voor achttien jaar en ouder. De deuren openen op zaterdag om 22.30 uur en zondag om 16.00 uur. Tickets kosten respectievelijk tien en vijf euro.

Voor meer informatie kan men terecht op de website: www.factortien.nl of op de facebookpagina: www.facebook.com/factor10

Plaats uw commentaar