Gezocht: Actieve coaches

0

Wilt u iemand coachen in zijn/haar zoektocht naar een werkervaringsplaats? Bent u de persoon die anderen stimuleert en motiveert richting werk?
Beschikt u over een persoonlijk netwerk waar anderen ook gebruik van kunnen maken? Dan zoeken we u!

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over wat er van u als coach verwacht wordt? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op:

Datum: Dinsdagavond 29 april as
Tijd: 19.30 uur tot 21.30 uur
Locatie: De Noaberpoort (voormalige OBS Dorp)
Adres: Blankenburgerstraat 40, Haaksbergen.

SCALA welzijn zoekt vrijwillige coaches. Als vrijwillige coach houdt u zich bezig met mensen die op zoek zijn naar werkervaringsplaatsen of via passend vrijwilligerswerk hun kansen op werk willen vergroten.

ePortfoliotrajecten en de inzet van coaches

SCALA welzijn is in Haaksbergen gestart met de begeleiding van mensen met een WWB uitkering middels een ePortfoliotraject en de inzet van vrijwillige coaches.
Een ePortfoliotraject brengt gegevens bij elkaar over de werkervaring van een persoon en zijn/haar competenties en talenten. Daarbij zijn kennis en ervaring opgedaan in vrijwilligerswerk net zo waardevol als ervaringen uit betaald werk. Een professionele competentieadviseur van SCALA welzijn begeleidt hen bij het vullen van het ePortfolio.

SCALA welzijn wil vrijwillige coaches inzetten, omdat wij uit ervaringen weten dat één op één begeleiding werkt. Iemand met ervaring, waar mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben, wat van kunnen leren.
Als het ePortfolio klaar is ingevuld, wordt er gewerkt aan een plan van aanpak.
Daarin staat wat iemand wil bereiken en worden werkafspraken vastgelegd.
Daarna komt u als coach in beeld. In een gesprek, met de coach en de competentieadviseur, maakt u kennis met degene die u gaat coachen.
U geeft iemand tips en adviezen bij het realiseren van zijn/haar persoonlijke werkafspraken. U weet als coach een bedrijf of organisatie waar iemand werkervaring kan opdoen. U legt de eerste contacten maar stimuleert iemand om zelf een afspraak te maken.

SCALA welzijn biedt u de kans om ervaring op te doen als coach. U werkt in een klein team en krijgt begeleiding en van een beroepskracht.

Informatie

Wilt u meer informatie? Dan kunt u met uw vragen terecht bij:
Anke Veenendaal tel: 06 – 14 13 23 59 of E: a.veenendaal@scalawelzijn.nl
Marianne Jansen tel: 06 – 14 13 27 15 of E: m.jansen@scalawelzijn.nl

Anke Veenendaal en Marianne Jansen zullen u op de 29ste april vertellen hoe het ePortfolio werkt en wat er van u als coach verwacht wordt, en wat u van SCALA welzijn mag verwachten.

Tot ziens op dinsdagavond 29 april in de Noaberpoort in Haaksbergen.

“Van oudsher hielpen noabers elkaar voort. Op het land, door elkaar te helpen bij het zaaien en oogsten. In huis bij vreugde of verdriet. De noabers boden hulp en wijze raad. Men zorgde voor elkaar. Kon op elkaar rekenen en er was vertrouwen. Lukte het uiteindelijk niet meer, dan ging men verder op zoek naar professionele ondersteuning”.

Marianne Jansen
Anke Veenendaal
SCALA welzijn

 

Plaats uw commentaar