Stichting Activiteiten Lionsclub Haaksbergen

0

De reden waarom de Lionsclub Haaksbergen dit jaarlijks terugkerend festival organiseert, vloeit voort uit een van de doelstellingen van de “service club”, namelijk het verwerven van financiële middelen om goede doelen te kunnen ondersteunen. Zeker nu, in tijden van bezuinigingen op reguliere subsidies, zijn er individuen en organisaties, die grote moeite hebben om met de hun beschikbare middelen rond te komen.

In het kader van een structurele aanpak heeft de Lionsclub Haaksbergen de Stichting Activiteiten Lionsclub Haaksbergen opgericht die een ANBI status heeft verkregen, die tot doel heeft geldmiddelen te verwerven en te besteden aan bestemmingen die een algemeen maatschappelijk belang beogen.

In 2010 heeft de stichting donaties verstekt aan een ontwikkelingsproject in Rwanda en aan de VASH te Haaksbergen. In 2011 is er opnieuw een donatie gegaan naar de VASH , waardoor zij een “Indoor Curling set” hebben kunnen aanschaffen. Tevens is er een donatie naar de Stichting Hulphond Nederland gegaan, waarmee een hulphond, genaamd Nina, voor een inwoner van Borne is gefinancierd.In 2012 is wederom een donatie verstrekt aan de VASH in Haaksbergen en de Stichting Hulphond Nederland.

Van de opbrengst 2013 is aan de Voedselbank Haaksbergen recentelijk een bedrag van 5.555,55 Euro gedoneerd (zie bijgaande foto met de symbolische overhandiging van het bedrag in de vorm van een cheque) en aan de Schutte’s bosschool is 3000,00 euro overgemaakt.

De Stichting Activiteiten Lionsclub Haaksbergen organiseert nu al weer voor de vijfde maal het Scholtenhagenfestival, een intussen in Haaksbergen en omgeving bekend festijn voor jong en oud met muzikale, kunstzinnige en op natuur, milieu en duurzaamheid gerichte activiteiten. Met de opbrengst van 2014 zal opnieuw naar de Voedselbank met focus op Haaksbergen alsmede naar de stichting Kinderen van de Voedselbank worden gedoneerd.

De Stichting Kinderen van de Voedselbank

De Stichting Kinderen van de Voedselbank is het goede doel tegen kinderarmoede in Nederland. Steun ons project, U sponsort ons door het kopen van de lootjes of doneer geld voor een leuk dagje uit of voor mooie verjaardag boxen voor deze kinderen.U doet er een hoop goeds mee, en bezorgt een kind die het echt verdient, weer eens een hele leuke dag

  • Wist u dat er kinderen zijn die niet elke avond warm eten met een stukje vlees hebben.
  • Wist u dat er kinderen zijn die al in geen jaren hun verjaardag hebben kunnen vieren.
  • Wist u dat er kinderen zijn die altijd in oude kleren of afdankertjes van andere lopen.
  • Wist u dat er kinderen zijn die nooit eens in een pretpark of een dierentuin komen.
  • Wist u dat er kinderen zijn die bijna nooit een leuk cadeautje krijgen.
  • Wist u dat er kinderen zijn die hierdoor dagelijks gepest worden.
  • Wist u dat deze kinderen gewoon in Nederland wonen !!Steun ons project tegen kinderarmoede in Nederland.     

Tevens zal er een bedrag gaan naar het Alzheimer cafe Haaksbergen, dat activiteiten organiseert voor iedereen die op de een of andere wijze met dementie in aanraking komt.

De entree van het Scholtenhagen Festival 2014 is wederom gratis maar wij hopen dat u de goede doelen ondersteund met het kopen van een aantal lootjes .Wij zijn een groot woord van dank verschuldigd aan de vele sponsoren die ons financieel of materieel steunen, om dit festival en daarmee de donaties aan de bovenstaande goede doelen mogelijk te maken.

Wij hopen net als voorgaande jaren vele duizenden bezoekers te mogen begroeten op ons eerste Lustrum.

Martin Hammer voorzitter
Stichting Activiteiten Lionsclub Haaksbergen

Plaats uw commentaar