Louis Bodde zegt sponsorcommissie vaarwel

0

Met veel plezier kijkt Louis Bodde terug op bijna 40 jaar vrijwilligerswerk bij Bon Boys.
Als zijn zoon in 1974 gaat voetballen bij de Veldmaatse roodgroenen raakte pa Bodde van lieverlee betrokken bij de club. “Of je verstand had van voetbal was niet zo belangrijk. Ik had een auto en dan werd je al gauw gevraagd leider te worden”, lacht de Haaksbergenaar. Ook zijn administratieve vaardigheden komen van pas als hij eind jaren zeventig secretaris van het jeugdbestuur wordt. Een functie die hij zo’n vijftien jaar vervult. “Een prettige tijd. Binnen de jeugd waren er heel weinig problemen.”

Financiën

Midden jaren negentig wil Bon Boys haar financiële positie flink opschroeven. Louis Bodde is één van de zes mensen van de eerste echte Sponsorcommissie. “Allereerst besloten we de reclameborden aan te pakken. Een goede uitstraling is belangrijk. Een metalen ophangconstructie werd aangebracht om de borden te bevestigen.” De laatste drie jaar prijst Bon Boys zich gelukkig met een bijzonder actieve Sponsorcommissie. “Naast de contributie en het clubgebouw is sponsoring één van de drie peilers van de vereniging. Samen maken zij Bon Boys tot een financieel gezonde club. Rijk zijn we niet, maar we hoeven ons echt geen zorgen te maken.”

Bescheiden

Over zijn rol doet Bodde bescheiden. “Ik hoefde slechts de vorderingen te innen…” Hij vertelt dat de Sponsorcommissie alle inkomsten afdraagt. “Het kan niet zo zijn dat de commissie bepaalt wat er met het geld gebeurt”, stelt hij nadrukkelijk. “We hebben een dienende taak richting vereniging. Aan het begin van het jaar hebben we zicht op wat er binnenkomt aan sponsorgelden. Dat bedrag delen we mee aan het bestuur dat er vervolgens rekening mee kan houden.”

Hoogtepunten

De aanleg van het kunstgrasveld ziet Louis Bodde als één van de hoogtepunten. “Ook het besluit om de hele vereniging in hetzelfde tenue te laten spelen is een uitstekende zaak. De club regelt het voor de voetballers. Op de voorkant van de shirts is plaats voor reclame. Dat levert veel geld op.” En dan de wedstrijd tegen FC Twente te ere van het 75-jarig bestaan. “Zowel sportief als financieel een groot succes!” Louis Bodde heeft ‘de club van zijn zoon’ in zijn hart gesloten. “Dat groeit zo naarmate je meer doet. Ook de waardering die buitenstaanders hebben voor Bon Boys maakt dat je er steeds meer voor gaat voelen.”

Plaats uw commentaar